Vis goed voor de hersenen?

Op de vraag of vis goed is voor de hersenen,

Alzheimer is één van de meest voorkomende vormen van dementie en wordt gekenmerkt door een afname in hersenfuncties als denken, geheugen en concentratie. Deze worden ook wel cognitieve functies genoemd. Er zijn wereldwijd ongeveer 25,1 miljoen gevallen van dementie bekend en waarschijnlijk is dit aantal over 15 jaar verdubbeld. Risicofactoren voor de ontwikkeling van alzheimer op latere leeftijd zijn bijvoorbeeld weinig beweging, roken en obesitas. Doordat deze ziekte zo slopend is, wordt er veel onderzoek gedaan naar factoren die alzheimer kunnen vertragen of zelfs voorkomen.

Zo is er recent een studie gedaan naar het effect van eetgewoonten op de cognitieve functies van ouderen. Hierbij hebben de onderzoekers specifiek gekeken naar het wel of niet wekelijks eten van vis. Dit, omdat van EPA en DHA (beide te vinden in vis zoals haring en zalm) is aangetoond dat het een positief effect heeft op de hersenen. Zij wilden daarom graag onderzoeken of het regelmatig eten van vis ervoor kan zorgen dat het risico op dementie kan worden verlaagd of zelfs kan worden voorkomen

Hersenvolume geheugen en cognitie toegenomen door het eten van rauwe of gebakken vis.

Het wekelijks eten van gebakken of gegrilde vis maar vooral rauwe vis is geassocieerd met hoger hersenvolume in de gebieden die belangrijk zijn voor de cognitieve gezondheid. Het eten van rauwe of gebakken of gegrilde vis is namelijk gerelateerd aan een groter hersenvolume in de gebieden die verantwoordelijk zijn voor het geheugen (+4,3%) en de cognitie (+14,3%).

 

Leef dus gezond en eet regelmatig vis.

Uit deze resultaten kunnen we dus afleiden dat het eten van vis belangrijk is voor het verminderen van het risico op dementie. Uit eerdere onderzoeken is ook gebleken dat andere factoren zoals obesitas, roken, een hoge bloeddruk en weinig beweging gerelateerd zijn aan dementie.

0
0

KiloFresh

HALLO, WIJ ZIJN KILOFRESH

SPECIALIST IN KABELJAUW

Over ons

Kilofresh is een jong bedrijf, gevestigd te Urk. De passie voor kabeljauw in combinatie met 20 jaar ervaring in de verwerking ervan heeft ons ertoe gebracht om dit bedrijf op te richten.

Onze doelgroep is horeca die gedreven zijn om hun gasten te verwennen met superieure kwaliteit verse vis.

Wij kopen onze kabeljauw uit Noorwegen waarbij we zeer streng selecteren op structuur van het visvlees, alleen de beste kabeljauw vind zijn weg naar onze klanten. We snijden onze produkten handmatig, deze manier van ambachtelijk werken geeft het eindprodukt een ongeëvenaarde klasse!

Voor meer informatie nodigen wij u hartelijk uit om vrijblijvend contact op te nemen. U kan ons bereiken per mail of via een van onderstaande telefoonnumers.

info@kilofresh.nl   06 – 51798884 Harmen Kramer  /  06 – 11478601 Kees Nentjes

Hoe het fileren in werking gaat zie:  http://zininvis.nl/2015/11/08/fileren-van-kabeljauw/

1
0