Garnalen met avocado.

Garnalen met avocado was mijn voor gerecht met 1e kerstdag.

Het originele recept komt  van de  website FocusonFoodies.nl

gevulde avocado met hollandse garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

Wat heb je nodig?

Als voorgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 2 personen

  • 2 avocado’s
  • 2 lente uitjes
  • stuk komkommer (+/- 7 cm)
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
  • 3 takjes verse dille
  • sap van een halve citroen
  • snuf peper en zout

En hoe maak je het?

  • Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit. Snijd de avocado’s dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte en let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt. Lepel dan voorzichtig het avocado vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen even apart.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Schep, samen met de garnalen, voorzichtig door de avocado blokjes.
  • Maak de dressing van zout, peper, dille, mayonaise en citroensap en doe hier eventueel een theelepeltje water bij. Doe de dressing dan op het avocado mengsel en schep heel voorzichtig door. Schep dit dan weer in de lege avocado schillen en serveer met nog een takje verse dille bovenop. Eet smakelijk!
  • Voor meer recepten kunt u kijken op Focusonfoodies.nl

747 totaal bekeken door 4 vandaag bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.